Рейдери, які в Харківській області захопили агрофірму, відкупилися штрафом

Двоє з 44 загарбників заплатять державі кожен по 17 тисяч гривень

У Харківській області Валківський районний суд оголосив вирок двом чоловікам, які влітку 2019 року здійснили спробу рейдерського захоплення агрофірми "Маяк" у Валківському районі. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Також з матеріалів справи відомо, що рейдерів було 44 людини та все міцної статури. Чоловіки були озброєні газовими балончиками, електрошокерами, ножами, шумовими пістолетами, димовими шашками. 23 липня рейдери прибутку на двох автобусах до сільгосппідприємства "Маяк". Вони показали господареві документи, за якими змінився власник. Молоді люди були налаштовані агресивно, погрожували господареві розправою, тому 36-річний чоловік одразу зателефонував в поліцію, і зловмисників затримали.

Обвинувачені організатори визнали свою провину і "щиросердно розкаялися", що вважається обставиною, що пом'якшує покарання. В результаті суд призначив обвинуваченим покарання у вигляді штрафу - по 17 тисяч гривень в дохід держави з кожного.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на Харківщині керівника районної поліції та заступника голови РДА прокуратура запідозрила в земельних махінаціях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися