У Харкові опалення і гаряча вода подорожчали

Попри те, що подорожчання відбулося ще 1 грудня, в місті працюють ще старі тарифи

У Харкові будуть дорожчати опалення і гаряча вода. Таке рішення 30 листопада прийняла Національна комісія, яка регулює сфери енергетики і комунальних послуг. Інформацію про нові тарифи оприлюднили на сайті тепломереж.

У публікації йдеться, що нові тарифи вводяться в дію з 1 грудня. Але в ХТМ кажуть, що поки що працюють старі тарифи. Річ у тому, що, відповідно до закону "Про житлово-комунальні послуги", абонентам надають послуги на підставі договорів з тепломережами. Поки нові договори ніхто не укладав.

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг", який на цей час на підписанні у президента, передбачає можливість укладення публічного договору, якщо споживачі до цього моменту не визначилися з формою договору.

Після розробки та затвердження Кабміном типової форми публічного договору ХТМ оприлюднить його на своєму сайті. Якщо протягом 30 днів з моменту його опублікування абоненти захочуть вибрати іншу модель договірних відносин, то їх приєднають до публічного договору за замовчуванням.

"Таким чином, нові тарифи для населення будуть застосовуватися тільки з моменту укладення індивідуального або публічного договору", - заявили в тепломережах.

Нові тарифи на опалення будуть:

для населення - 1 748,47 грн за 1 Гкал (з ПДВ), зростання - 18,74%;

для бюджетних установ - 1 642,92 грн за 1 Гкал (з ПДВ), зростання - 19,98%;

для інших споживачів (крім населення) - 1 582,63 грн за 1 Гкал (з ПДВ), зростання - 20,81%;

для релігійних організацій - 1 657,13 грн за 1 Гкал (з ПДВ), зростання - 19,42%.

Нові тарифи на гарячу воду будуть:

для населення - 92,87 грн за 1 куб.м (з ПДВ), зростання - 15,19%;

для бюджетних установ - 88,18 грн за 1 куб.м (з ПДВ), зростання - 15,97%;

для інших споживачів (крім населення) - 85,51 грн за 1 куб.м (з ПДВ), зростання - 16,5%.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Індустріальному, Немишлянська і Київському районах Харкова відключили опалення та гарячу воду в житлових будинках, дитячих садах, школах, лікарнях та інших установах.



Тепло-дом

20 грудня 2020, 05:10

Установка твердотопливного котла - оптимальный вариант энергонезависимой и автономной системы отопления http://tepllo.pp.ua

Алекс

18 грудня 2020, 18:13

А клоун что то обещал

Тепло-дом

18 грудня 2020, 00:56

Установка твердотопливного котла - оптимальный вариант энергонезависимой и автономной системы отопления http://tepllo.pp.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися