Пожежа в харківському будинку для літніх людей: затримана ще одна людина

На цей час поліція взяла під варту вже чотирьох осіб

У Харкові після пожежі в приватному будинку для літніх людей затримали жінку - дружину орендаря будинку. Про це на своїй станиці в Facebook повідомила генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

Головний прокурор України додала, що затримана по суті була головним директором будинку для людей похилого віку та керувала всіма процесами.

Слідство вже встановило, що затримані подружжя - засновники громадської організації, яка сприяла проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів. Організацію цілком можна було використовувати для прикриття діяльності, яка пов'язана з доглядом за літніми людьми.

"Вартість перебування в пансіонаті Золотий час вони оцінювали в середньому в 15 тисяч гривень", - написала Венедиктова.


Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися