У Харків з Донецька прибули поліціянти, дізнатися, як користуватися відеоспостреженням у СІЗО

Харківщина першою почала реалізовувати систему цілодобового відеоспостереження у слідчих ізоляторах тимчасового тримання

У Харкові Нацполіція успішно запроваджує систему "Custody Records", подивитися, як саме вона працює, приїхали їхні колеги з Донецької області. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

До складу Донецької делегації увійшли керівники ізоляторів тимчасового тримання, де система "Custody Records" лише впроваджується. За словами старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини (УДПЛ) НПУ Юрія Голобородого, колегам показали усю роботу системи крок за кроком.

"Начальникам ізоляторів тимчасового тримання Донеччини поетапно розповіли, що відбувається із затриманим з того моменту, як він переступив поріг відділу поліції, під час його перебування в адміністративному приміщенні органу поліції та подальшому поміщенні до спецустанов поліції", - розповів Голобородий.

Члени делегації для розуміння повної картини роботи "Custody Records" відвідали "Навчальний відділ поліції" у Харківському національному університеті внутрішніх справ, де є навчальний макет відділення поліції. Саме там проходять навчання з особовим складом поліції Харківської області та залучених працівників з інших регіонів.

Також поліціянти відвідали відділ поліції №1 Харківського районного управління №1 та ізолятор тимчасового тримання, де вже отримали можливість ознайомитися безпосередньо з самою системою роботи "Custody Records" у відділі: з моменту затримання та на всіх етапах його перебування на території відділку.

Проєкт "Custody Records", який реалізується на Харківщині, передбачає електронну та відеофіксацію дій у режимі 24/7. У прес-службі Нацполіції стверджують, що це дозволяє захистити як права затриманого, так і поліцейських від безпідставних звинувачень у незаконних діях.

Нагадаємо, вчора "Коментарі" розповідали, як поліцейські увірвалися до помешкання харків'янина, який паркувався з порушенням ПДД та погрожував патрулю та їхнім родичам фізичною розправою.



Брюс

10 березня 2021, 15:49

не из Донецка,а из Донецкой области Хохляндии

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися