Брехливі чиновники: харківський депутат вимагає більш жорсткого покарання

В Україні хочуть ввести закон, щоб суворіше карати чиновників, які брешуть у деклараціях

У Раді вимагають посилення кримінальної відповідальності за брехню чиновників у деклараціях. Про це повідомила народний депутат, лідер Блоку Світличної "Разом" Юлія Світлична у себе в соцмережах.

MOKLc6KiUTY77Y2p03r_vBn-L.jpg

Сьогодні, 15 квітня, о 16:24 депутати прийняли в першому читанні Закон "Про посилення кримінальної відповідальності за брехню і неправдивість даних у деклараціях".

Світлична зазначила, що можливості для маніпуляцій чиновників у своїх деклараціях необхідно системно обмежувати.

"Запровадження електронного декларування для чиновників і політиків підтримую з першого дня. Сьогодні, звичайно ж, теж "ЗА". Хоча "рівень недостовірності", з якого починається справжня кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі у 2000 прожиткових мінімумів (а це понад 4 млн грн), вважаю занадто високим. Вже завтра внесу правку щодо зменшення цього рівня в 4 рази, до 500 прожиткових мінімумів", - уточнила вона.

Нагадаємо, сьогодні, 15 квітня, працівники Харківського авіазаводу вийшли на мітинг. На кадрах видно, що люди ходили по переходу на проїжджій частині туди-назад. Вони тримали в руках плакати "ХАЗу - зарплату", "ХАЗу - роботу".

Працівники перекривали рух, і на Дерев'янко утворився затор. За словами очевидців, учасники протесту також заблокували рух по Білгородському шосе. Сумарно в акції брали участь кілька сотень людей. Вони ходили по пішохідному переходу і пропускали тільки спецтранспорт та автомобілі з дітьми. Відомо, що пікет організувала первинна профспілкова організація авіаційного виробничого підприємства.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися