В Харків приїде всесвітньо відомий піаніст

Піаніста, який виступає в Королівському фестивальному залі в Лондоні, можна буде послухати в Харківській філармонії

В Харкові виступить кращий піаніст останніх десятиліть, володар премій Grammy Пол Льюїс. Візит всесвітньо відомого музиканта відбудеться в рамках Міжнародного фестивалю Kharkiv Music Fest 2020. Про це повідомляють організатори заходу, передають "Коментарі. Харків".

В цьому році фестиваль присвячений 250-річчю від дня народження Людвіга ван Бетховена, тож не дивно, що він не обійдеться без виступу Пола Льюїса. Піаніста вважають одним з найглибших інтерпретаторів Бетховена, а виконання музикантом 32 сонат композитора отримало найвищу оцінку музичних критиків.

Музикант веде активну концертну діяльність та у якості соліста виступає з провідними світовими оркестрами, зокрема філармонійними оркестрами Берліна, Бостона, Лондона, Нью-Йорка, Лос-Анджелеса та симфонічними оркестрами Чикаго, Лондона, Лейпцига тощо. Крім того, піаніст виступає і з сольними концертами. Всі вони проходять на сценах світового рівня. Напередодні виступу в Харкові у піаніста заплановані сольні концерти в Швейцарії та Іспанії.

В Харкові сольний концерт анонсували на 10 квітня. У програмі обіцяють шедеври фортепіанної класики. Зокрема, твори Людвіга ван Бетховена (Соната № 13 "Quasi una fantasia", соч. 27 № 1, Фантазія соль мінор, соч. 77, Соната № 14 до-дієз мінор "Місячна", соч. 27 № 2) і твір Франца Шуберта (Соната № 18 соль мажор, D894).

Виступ всесвітньо відомого піаніста відбудуться в Харківській філармонії (Римарська, 21). Початок о 19:00.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що наприкінці березня в Харкові стартує Kharkiv Music Fest–2020.  В програмі фестивалю, окрім композицій Бетховена, гості зможуть почути твори Вівальді, Гайдна, Сен-Санса, Станковича, Шуберта у виконанні визнаних представників світової еліти класичної сцени.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися