Чим займатиметься у Харкові новий Фонд культури та креативності при Міськраді

Автори сподіваються, що створення Фонду дозволить відкрити нові робочі місця та мотивувати креативних харків'ян до реалізації своїх ідей на користь рідного міста

На черговій сесії Харківської міськради депутатський корпус підтримав створення Фонду культурних та креативних індустрій. Про те, що передбачає новий міський проєкт розповів очільник департаменту міськради у справах сім'ї, молодості та спорту Олексій Чубаров.

Над створенням проєкту протягом року працювала ціла команда з депутатів, працівників департаменту та творчих містян.

"Працювали над проєктом, дискутували, змінювали концепцію, намагалися знайти баланс між "хочемо", "перспективно" та "зможемо реалізувати". І нам вдалося - проєкту дали зелене світло", - ділиться Олексій Чубаров.

За його словами, культурні та креативні індустрії - це сукупність факторів та явищ, які охоплюють усі творчі спеціальності - телебачення, театри та кіно, рекламу, книгодрукування та навіть бібліотеки. До цих індустрій відносять також і ІТ та спорт.

На думку директора Департаменту, Харків та область мають величезний потенціал для розвитку цих сфер, адже в регіоні є дуже багато талановитих фахівців, які "генерують життєздатні ідеї".

Олексій Чубаров пояснив, що Фонд створено саме для того, аби хороші ідеї не складали у шухляду, а навпаки - давали їм життя.

Зразком для його діяльності стане Український культурний Фонд, тому на конкурсній основі обиратимуть корисні та цікаві для міста проєкти.

"Важливий момент - сам Фонд не буде прибутковим. Його завдання - акумулювати гроші з державного та міського бюджетів, інвестиції, кошти спонсорів та передавати їх на фінансування конкурентоспроможних проєктів", - розповів директор Департаменту.

На думку авторів проєкту Фонду, у перспективі, завдяки його роботі, місто отримає нові робочі місця, цікаві та якісні послуги зі сфери культурних та креативних індустрій, а автори креативних ідей матимуть змогу реалізувати їх у рідному місті, роблячи його кращим. Очікуються також і додаткові вливання у місцевий бюджет від інвестицій та сплати податків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що під час чергової сесії Міськради було внесено зміни до бюджету міської територіальної громади на 2021 рік.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися