"Україна" повернулася до Харкова - як виглядає оновлений концертний зал в саду Шевченка (фото)

Конструктори намагалися повністю повторити початковий проект будівлі 58-річної давності

Один із найбільших кіноконцертних залів у місті ККЗ "Україна", розташований в саду імені Т. Г. Шевченка, відкрився після тривалої реконструкції. Про оновлення і технологічні рішення, які застосовувалися при ремонті, розповіли у пресслужбі Харківської міськради з посиланням на директора залу Олену Леонову та архітекторів.

Оновлений ККЗ майже не відрізняється від того, який був побудований у 1963 році, але це тільки на зовні. Автори проєкту реконструкції за основу взяли ідею збереження первісного вигляду будівлі, до якого звикли харків'яни. Він викликає ностальгію і щасливі спогади.

picture

На вході відреставрували знамените панно з мозаїки. Козирок залишили такої ж форми й формфактору, як і було зроблено в 1963 році, але тепер його виконали з міцнішого і сучасного матеріалу. Над головними ступенями все так же написано "Україна", таким же шрифтом і кольором.

Окрему увагу було приділено самому залу - його облаштували дуже технологічно. Тепер там прекрасна акустика. Для цього замінили облицювання інтер'єру, щоб слухачам і музикантам було дуже комфортно перебувати під час концертів.

Кількість місць у залі трохи зменшилася, але цим пожертвували заради інклюзивності. Приміщення обладнали підйомниками та пандусами.

Оновили також і формат афіш для ККЗ - перед будівлею встановили сучасні сітілайти, на яких демонструватимуть як анонси майбутніх шоу, так і фотозвіти з попередніх.

Уже в день відкриття 12 серпня у залі відбувся перший концерт, а незабаром ККЗ очікує багатьох зірок сучасної естради.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, як виглядає оновлений Харківський зоопарк.



Олег

16 серпня 2021, 22:13

В Херсоне точно такой ,- кинотеатр Юбилейный. Ничем нехуже вашего.

Дмитрий

13 серпня 2021, 22:42

В Украине всегда была проблема, что слышно проезжающий поезд метро каждые 5 минут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися