До Харкова їде знаменита "Червона скрипка" Страдіварі - де можна послухати наживо

На містичному інструменті гратиме його власниця під акомпанемент харківського оркестру

У Харкові у вересні харків'яни зможуть насолодитися звучаннями знаменитої скрипки Антоніо Страдіварі, яка вже понад 300 років залишається еталоном музичного інструменту. Про це стало відомо з афіші заходу.

Виконувати музичні твори на легендарній скрипці буде її нинішня власниця - всесвітньовідома скрипалька Елізабет Піткерн.

Історія легендарної скрипки оповита легендами. Протягом тривалого часу вважалося, що вона загублена, а її нова поява супроводжується  містичними деталями.

30 років тому Елізабет Піткерн отримала цей інструмент від свого дідуся. Його називають "Червоний Мендельсон". Скрипка є найдорожчим музичним інструментом світу і має унікальне звучання завдяки структурі, матеріалу та лаку, яким він покритий. Сукупність цих якостей робить звучання скрипки Страдіварі чарівним та винятковим.

З цією скрипкою Елізабет Піткерн виступає по всьому світу, в тому числі в найелітніших концертних залах - Карнегі-Хол і Лінкольн-Центр.

Захід відбудеться у Палаці студентства НЮУ, під час нього будуть виконані класичні музичні твори. Акомпануватиме скрипальці харківський Молодіжний академічний музичний оркестр "Слобожанський".

Для довідки: скрипка "Червоний Мендельсон" була створена Антоніо Страдіварі у 1720 році з червоного дерева. Власниками скрипки довгий час була родина композитора Фелікса Мендельсона.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові в неділю на честь 367 річниці Дня міста відбудеться футбольний матч "Металіст-Оболонь". Він може побити усі рекорди відвідуваності - на нього вже розкуплені усі квитки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися