Подорож у минуле - де у Харкові можна покататися на старовинному транспорті

На День Міста на міські маршрути вийдуть старовинні трамвай і тролейбус

На День Міста 23 серпня у Харкові на міські маршрути вийдуть найстарші представники громадського транспорту — ретро-тролейбус і ретро-трамвай. Про деталі незвичайних екскурсій розказали у пресслужбі Харківської міськради.

Ретро-тролейбус, яким можна буде покататися всім охочим 23 серпня, — це ЗІУ-682. Його випустили ще у 1991 році. Востаннє він вийшов на маршрут не так давно — навесні цього року, потім його списали. Втім, працівники депо, до якого він був приписаний, дали йому друге життя та відреставрували.

picture

Ще старіший представник міського електротранспорту — це трамвай МТВ-82. Його було зроблено аж у 1957 році.

picture

У міськраді повідомили, що обидва ретро-транспорти курсуватимуть за звичайними міськими маршрутами. Трамвай — за №12. Він стартуватиме на Південному вокзалі — рухатиметься через Держпром, далі — до парку Горького, на Меморіал Слави, до Лісопарку і назад. Він почне працювати о 8:00, а вирушить назад у депо о 14:00.

Тролейбус можна буде побачити на маршруті №2 від Олексіївки на Павлове Поле, до метро "Університет", далі — через парк Горького на Меморіал Слави, до Лісопарку й у селище Жуковське. У перший рейс він вирушить об 11:00. А перед тим з 10:30 він стоятиме на проспекті Науки, де можна буде з них ознайомитися з усіх боків.

Проїзд на цьому транспорті у День міста буде безплатним. У міськраді вважають, що поїздки на ретро-трамваї й тролейбусі стануть для харків'ян цікавим екскурсом в історію міста.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на День міста змінить графік роботи харківське метро, а дві станції закриють.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися