Харків'яни у складі групи вищого пілотажу cтанцювали гопак у небі (відео)

Для підготовки знадобилося чотири дні, а стрибали парашутисти з висоти 4200 метрів

У Дніпропетровській області в с. Майське під час авіашоу "Вільне небо" парашутисти станцювали гопак у небі. Серед групи парашутистів були й харків'яни. Про те, як виглядав танок, зняли відео в Українському культурному фонді.

Група з 14 парашутистів зібралася для виконання танку у повітрі з усіх куточків України. Серед них були найдосвідченіші майстри, які мають на своєму рахунку від 200 до 5000 стрибків.

picture

Підготовка рухів у повітрі зайняла у парашутистів чотири дні. Спочатку вони відпрацювали усі фігури на землі, аби потім можна було з максимальною точністю виконати їх у повітрі. Допомагали їм із постановкою танку артисти з ансамблю "Вихиляс", які також виконували гопак під час стрибку, але на землі.

Парашутисти почали свій танок на висоті 4200 метрів, а час вільного падіння, під час якого вони мали змогу виконувати танок, склав 50 секунд. Втім цього часу було досить, щоб артисти-парашутисти змогли зробити багато перелаштувань, фігур і рухів українського гопака. На довершення вони вишикувалися у фігури "30" і "серце".

У той же час на землі повну версію танку виконували танцюристи з ансамблю "Вихиляс". Хлопці та дівчата у національному вбранні влаштували цілу виставу та танцювали, доки їхні колеги у небі не опинилися на землі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що до Дня Незалежності у Харкові відкрили фотовиставку про різні міста України. У експозиції зібрані архівні фотографії шести міст більше ніж за 100 років. Вони були доповнені історичними довідками про події та визначні особливості цих міст і місць на фотокартках. Виставка розташована у парку Горького неподалік від колеса огляду.



Anjey

22 серпня 2021, 16:34

ФУУУ, рагули....

Петр 1

22 серпня 2021, 16:13

Приложение к новости про упавший флагшток....стыдно за страну....просрали всё.

Петр 1

22 серпня 2021, 16:12

Это позор какой то...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися