Як виглядає Кернес на міськраді - табличку встановили, але не показують

Нову пам'ятку до офіційного відкриття приховали чорною плівкою

У Харкові на міськраді вмонтували меморіальну дошку у пам'ять колишнього мера Геннадія Кернеса. Фото встановленої на стіні пам'ятки опублікували у харківських каналах Telegram.

Першими у мережі з'явилися фотографії процесу монтування таблички. Працівники "Жилстрой-1", які опікувалися встановленням горельєфу на будівлі, заборонили перехожим фотографувати дошку та пояснили, що до понеділка вона буде завішана від цікавих поглядів. Щоправда, харків'яни встигли сфотографувати довгоочікуваний розрекламований символ пам'яті про колишнього мера.

Пізніше табличку дійсно завісили чорною плівкою.

Дошку встановили на високій дистанції від землі, аби її неможливо було пошкодити, проте її розміри досить великі, щоб можна було побачити усі її елементи.

Нагадаємо, що офіційне відкриття меморіальної дошки заплановане на 10:00 23 серпня. Насамперед у плані заходів воно було призначене на 09:30, втім більшість подій із самого ранку були перенесені на більш пізню годину.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як виглядатиме табличка у пам'ять про померлого мера Харкова Геннадія Кернеса. Вона відлита з бронзи й важить 80 кг. Довжина бронзової дошки складає 1,25 метра, а висота - 70 сантиметрів. Вона містить три поєднані собою частини: портретну, текстову та ілюстративну. У портретній частині розміщений горельєф колишнього мера, а в ілюстративній — зображені визначні об'єкти міста, над якими працював Кернес. Спеціально було зроблено так, аби кілька площин були направлені назустріч одна одній і ніби врізалися у стіну мерії, створювали ефект її невід'ємної частини.



Джерело: Telegram

Влад

22 серпня 2021, 21:27

Ну хоть досточку открыли. Придурки от нациков начнут осквернять его сразу и ни кому до этого не будет дела. Какой бы он не был но все же ближе к нам был .

МышаД.

22 серпня 2021, 14:24

вы охренели? харьковчане, что в ваших бошках? какая табличка? эта тварь призывала за рюсськый мыр, а вы его на стену. его нужно было раньше к стенке поставить и дать очередь. ворюга, коррупционер и тварь. здох и здох, забывайте уже это чмо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися