У Харківській області відбудеться сімейний фестиваль української самобутності "Олексіївська фортеця"

Протягом двох днів можна насолодитися етнічною культурою місцевості, розважитися та змістовно провести час

Поблизу міста Первомайського Харківської області на історичній місцевості площею близько 7 га відбудеться фестиваль активного відпочинку та розваг для всієї родини "Олексіївська фортеця". Які цікавинки чекають на гостей заходу, розповіли організатори на офіційному сайті фестивалю.

У анонсі йдеться про те, що "Олексіївська фортеця" є серцем Слобожанщини та увібрала в себе український колорит та самобутність. Історію та атмосферу цього місця вдалося відродити завдяки праці місцевих жителів у кооперації з владою.

Аби історія та пам'ять зберігалися, було прийнято рішення про проведення тематичного фестивалю, на якому можна провести час у сімейному колі, дізнатися про традиції та культуру рідного краю, познайомитися з історією та весело і змістовно провести час.

Організатори розповіли, що на гостей чекає насичена програма із інтерактивними заходами та виступами популярних гуртів, конкурси, лотереї, квести. Для дітей працюватимуть аніматори, ігрові майданчики та дитячий простір.

На території будуть розташовані різноманітні, в тому числі, тематичні фудкорти, а одним з елементів програми стане приготування каші у величезному казані для всіх бажаючих.

Також під час фестивалю відбудеться відкриття веломаршруту фортецями Слобожанщини #TourDeFort та відбудеться одноденний велотур.

Фестиваль триватиме два дні: 18 та 19 вересня. Вхід на територію безкоштовний. Дістатися до фестивалю можна фестивальними автобусами, які ходитимуть щопівгодини з Первомайського - з автостанції та залізничного вокзалу.

Організатори радять брати з собою намети та спальники - для того, аби переночувати у наметовому містечку, теплий одяг, засоби від комах, дощовик, головні убори від сонця та засоби особистої гігієни.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові можна звернутися по допомогу, якщо житловим приміщенням заволоділи організаторі релігійної організації "Посольство боже".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися