У Харкові проведуть масштабне прибирання в рамках World Cleanup Day - де і як долучитися

У Всесвітній День прибирання можна буде прибрати не лише територію довкола себе, але й у своїх ґаджетах

Харків та область вже втретє долучаться до світової акції World Cleanup Day. Масштабне прибирання відбудеться 18 вересня. Про деталі акції, як до неї долучитися, та що необхідно знати, розповіли на офіційній сторінці заходу у Facebook.

У цьому році до "Великого прибирання" планують долучитися понад 10 тисяч мешканців Харкова та області.

Для участі можна обрати три різні формати: цифрове прибирання, індивідуальне та групове. Такий розподіл зроблений задля того, аби можна було дотриматися соціального дистанціювання та протиепідемічних вимог.

У груповому прибиранні можна взяти участь разом з друзями чи родиною. Для цього необхідно зареєструватися на сайті у спеціальній формі та обрати цікаву для прибирання локацію. Після цього координатор локації зателефонує та пояснить організаційні моменти для самого дня прибирання.

Цього року для групового прибирання у Харкові обрали великі території, аби дотримуватися дистанції. Головна локація — це Журавлівський гідропарк. Окрім нього, у Харкові доступні ще 35 локацій, серед яких парк Перемоги, Олексіївський лугопарк, Григорівський бор. У Харківській області є ще 32 території для прибирання.

Також у цей день можна долучитися до акції у форматі індивідуального прибирання. Для цього потрібно обрати будь-яку територію, наприклад прибудинкову ділянку, чи узбіччя, прибрати там, а потім розмістити фото до та після у соцмережах, помітивши їх хештегом #letsdoitkharkiv або #letsdoit_kh.

Окрім стандартних видів, відбудеться ще й цифрове прибирання. Для нього також необхідно зареєструватися на сайті організаторів, кожному учаснику надішлють спеціальну інструкцію, а потім можна буде поділитися своїм результатом.

За даними організаторів, близько 20% світової енергії витрачається на інтернет-технології, тому цифрова чистота та прибирання є дуже важливими та необхідно постійно чистити від зайвих файлів свої смартфони та комп'ютери.

День прибирання розпочнеться о 10:00, а усі учасники в Харкові отримають спеціальні подарунки від організаторів та спонсорів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області буде проходити фестиваль "Олексіївська фортеця", який присвячені самобутності української культури, українській історії та традиціям.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися