З'явився трейлер легендарного фільму «Дау», знятого в Харкові (Відео)

Нарешті харків’яни можуть побачити себе та місто у довгоочікуваному кіно

На кадрах харківські вулиці, а у масовці - харків’яни. Днями у інтернеті з’явився 7-хвилинний трейлер фільму "Дау", передають "Коментарі. Харків". 

Робота над "Дау" режисера Іллі Хржановського тривала близько 10 років. Знімали у Санкт-Петербурзі, Баку, Москві, Лондоні, Копенгагені та Харкові. Тільки зйомки у Харкові відбувалися близько 3-х років (2008 - 2011 роки). Своїм масштабом вони запам’яталися всім і на довго. 

Знайомі сучасні місця декорували та повертали на десятки років назад.  Перекривалися цілі вулиці. Крім того, для зйомок побудували величезний павільйон – місто.

У кастингу на ролі у масовках взяв участь майже кожен другий  харків’янин (деякі з них досі роздають інтерв’ю та розказують як це було). Також в епізодах знімали відомих політичних діячів Харкова та України.

Нарешті "актори" зможуть побачити себе та кіношні локації на екрані. Правда, у дещо скороченій версії. Про показ усього фільму на території України наразі інформації немає.

Прем’єрний показ картини відбувся взимку 2019 року у Парижі. Також відомо, що її планували показувати у Росії. Однак Міністерство культури РФ відмовилося видати прокатне посвідчення чотирма епізодами картини. Угледіли порнографію.

"Дау" - це художній багатосерійний фільм, який розповідає про життя Льва Ландау - радянського фізика, лауреата Нобелівської премії. Його характеризують як біографічну драму. Всього вийшло 13 фільмів-епізодів, змонтованих із 700 годин відзнятого матеріалу. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися