У Харкові хочуть переробити історичний музей за сотні мільйонів

У Харківського історичного музею з'явився новий директор

У Харкові проводили конкурс на посаду директора історичного музею. Переможницею стала заступник директора Ольга Сошникова, яка після звільнення Володимира Цигулєва останні кілька місяців вже виконувала обов'язки директора. Жінка розповіла про свої плани щодо розвитку музею, пише "Суспільне".

Так, Ольга хоче відремонтувати музей та створити нові експозиції. За попередніми підрахунками, на повний ремонт потрібно не менше 200 млн грн. Наразі планується облаштувати простір і відкрити скляний вхід із боку площі Конституції.

Нова керівниця щирої сподівається отримати фінансування. Наразі у музеї планують продати заявку на участь у державній програмі Президента України "Велике будівництво". Діалог із владою та приватним бізнесом уже триває.

"Мрії здійснюються! Заслужена перемога у конкурсі на посаду директора Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова! Дякую голові та всім членам нашої комісії за довіру та свідомий вибір фахівця. Дякую керівництву міста й області, голові та депутатам нашої обласної ради, Міністерству культури та ОПУ за довіру та підтримку. Друзі, Харківському історичному музею імені М. Ф. Сумцова бути сучасним, відкритим, цікавим, і ми разом його побудуємо! Ми відкриті до співробітництва!" - писала Ольга після перемоги у конкурсі на своїй сторінці у Facebook.

9Wy9DI6OzwLYqaluqb4JL3xFd.jpg

Нагадаємо, у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького у Харкові відбудеться унікальний фестиваль косплею. На захід запрошують усіх мешканців міста. За інформацією джерела, цього місяця у рамках щорічного свята зустрічі східного Нового року у парку проведуть фестиваль косплею. Як зазначають на сторінці парку, подібний захід у цьому місці проводитиметься вперше.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися