У Харків завезуть американські літаки

Харківських курсантів тренуватимуть на американських літаках

У Харкові аероклуб імені Гризодубової збирається купити два американські літаки типу Cessna 172. На цих екземплярах будуть навчати курсантів Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба. Про це розповів голова організації "Товариство сприяння обороні України" та начальник Харківського аероклубу Сергій Філатов, передає "Суспільне".

ДОВІДКА. Cessna 172 - американський легкий літак від однойменної компанії "Cessna". Ця модель є наймасовішою в історії всієї авіації. З 1956 до 2017 року компанія виробила 44 тисячі таких літаків у більш ніж 25 модифікаціях. При цьому у середині 1980-х років виробництво призупиняли та відновили лише у 1998 році з оновленими та потужнішими двигунами.

Зазначається, що зараз в аероклубі сподіваються купити два вказані літаки за доступною ціною в Іспанії та Португалії вже найближчим часом. За словами Філатова, зараз курсанти літають на легких літаках ХАЗ-30 з максимальною злітною вагою у 650 кг, яка дозволяє здійснювати польоти лише вдень і у простих метеоумовах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харків на Міжнародній конференції "Харків: розвиток та інвестиції" підписав меморандум про співпрацю з виробником трамваїв - швейцарською компанією Stadler, яка планує відкрити у місті свій завод із виробництва рейкового транспорту.

ПАМ'ЯТАЙ! Під Чугуєвом 25 вересня 2020 року розбився транспортний літак АН-26, на борту якого знаходилося 28 осіб - курсанти та військові льотчики. Врятуватися вдалося лише одній людині. "Коментарі" повідомляли, що після падіння літак спалахнув. Катастрофа сталася за 2 км від військового аеропорту. Серед загиблих були мешканці 11 областей України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися