У Харкові збирають гроші на адвоката довічно засудженому за вбивство міліціонера

У Харкові суд розглядатиме ще одну справу за участю довічно ув’язненого за вбивство міліціонера харків’янина Артема Дериглазова

У Харкові збирають гроші на адвоката Артему Дериглазову, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство міліціонера. Про це повідомляє ВПО "Фрайкор" на своїй сторінці у Facebook,  передають "Коментарі. Харків".

Активісти виклали пост з фотографію засудженого та проханням допомогти. Вони повідомили, що чоловік "один із найвідоміших в’язнів злочинної правоохоронної системи часів правління Януковича, який майже 10 років перебуває за ґратами за вбивство міліціонера". 

У дописі також повідомляється, що 30 січня у Дзержинському районному суді Харкова відбудеться засідання по одній із справ, у якій фігурує засуджений, та про те, що планується розгляд касації засудженого в Верховному Суді. Активісти просять допомогти зібрати кошти, щоб сплатити послуги адвоката, оскільки сім’я засуджено має тільки половину від необхідної суми. Скільки саме грошей потрібно, не повідомляється.

За даними з порталу "Судова влада України", відомо, що на 30 січня призначено розгляд справи за фактом розбою (ч.ч. 3,4 ст. 187 КК України). Потерпілими у справі є кілька банків та громадянка. Відомо, що обвинувальний акт затвердили у 2013 році. Справу слухатиме колегія у складі трьох суддів.

Нагадаємо, у 2017 році Харківський апеляційний суд визнав Артема Дериглазова винним у незаконному виготовленні та зберіганні вогнепальної зброї, опорі працівникам міліції, вбивстві та замаху на вбивство працівників міліції (ч. 2 ст. 263, ч. 2 ст. 342, ст. 348, ст. 70 КК України) та засудив до довічного позбавлення волі. 

До цього, у жовтні 2012 року Червонозаводський райсуд Харкова призначив зловмиснику  покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Засуджений не погодився. Справу повернули до суду першої інстанції на новий розгляд. У червні 2015 року той же суд пом’якшив покарання до 15 років тюрми. Прокуратура подала апеляцію та домоглася довічного позбавлення волі.

Йдеться про події, які сталися влітку 2010 року. Під час патрулювання території міліціонери зупинили підозрілого молодика для перевірки документів. Та замість документів він дістав газовий балончик і заприскав правоохоронцям очі. Потім намагався втекти та розстріляв з автомата одного із міліціонерів, який його переслідував.

Коли правоохоронці прийшли до зловмисника додому, він сховався на горищі, почав відстрілюватися та поранив ще двох міліціонерів.  На той час зловмиснику був 21 рік.


Нагадаємо, як писав раніше портал "Коментарі. Харків", харківського посадовця підозрюють у хабарництві. Звинувачення направили до суду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися