Стало відомо, коли судитимуть прокурора з Харківщини, якого підозрюють у хабарництві

За версією слідства, гроші прокурор вимагав у фігуранта одного з кримінальних проваджень

Офіс Генерального прокурора та ДБР завершили розслідування стосовно прокурора однієї з прокуратур Харківської області, якого підозрюють в отриманні хабара. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора.

Прокурору повідомили про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За версією слідства, підозрюваний вимагав у обвинуваченого в одному із кримінальних проваджень 10 тис доларів хабара. За ці гроші він пообіцяв вирішити питання з призначенням йому так званого умовного покарання. 

Прокурор встиг отримати частину  хабара - 3,5 тисячі доларів.

В офісі генерального прокурора повідомляють, що наразі матеріали кримінального провадження відкрито стороні захисту для ознайомлення. Потім обвинувальний акт передадуть до суду.

Крім того, в прокуратурі нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що колишній прокурор з Харкова постане перед судом. В Офісі Генерального прокурора повідомляють, що правник не задекларував придбання і реалізацію автомобіля марки Mercedes-Benz на суму понад 1,5 мільйона гривень. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися