Модернізація сервісу перевірки посвідчення водія – захист від шахраїв

Сервісні центри МВС модернізували онлайн-сервіс перевірки посвідчення водія

Замовила через інтернет та отримала на пошті водійське посвідчення без навчання в автошколі та складання іспитів у сервісному центрі. Саме з такою заявою звернулась дівчина до сервісного центру МВС. Вартість такої послуги вона вказала – 7500 гривень. Строк виконання "послуги" – 12 днів.  Каже, що провела таку маніпуляцію для розслідування та викриття видачі сфальсифікованих посвідчень водія сервісними центрами МВС. Однак натомість заявниця отримала клопіт.

"У ході службової перевірки з’ясувалося, що посвідчення з номером яке вказала заявниця дійсно існує, але видано воно та проходить по офіційній базі на ім’я іншого громадянина. Тому всі матеріали, які дівчина надіслала до ТСЦ, вже направлені до Національної поліції для більш ретельного розслідування", - розповідає начальник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Харківській області Валерій Бондаренко.

Досі з’являються повідомлення, що українці купують підроблені посвідчення водія у шахраїв. І таких випадків стає все більше. Якщо торік в Харківській області таких випадків було 4, то така ж цифра спостерігається за один місяць нового року. Виявляє ці підробки поліція під час перевірки на дорозі або ж горе-покупці самі звертаються за верифікацією документа, адже він не відображається у "Дії".

Сервісні центри МВС активно радять перевіряти ресурси, де громадяни отримують інформацію, а головне – послуги.

Сервісні центри МВС не забарилися та модернізували онлайн-сервіс перевірки посвідчення водія.

Відтепер пошук документу здійснюється не лише за його серією та номером, а й за прізвищем водія. За результатом перевірки ви бачите, крім даних посвідчення водія, ще й  перші та останні літери прізвища, ім’я та по батькові власника документа. Ця новація дозволяє персоналізувати запит, проте лишає конфіденційну інформацію закритою.

Зауважимо, якщо будь-який із критеріїв введений неправильно – система поінформує, що "Інформацію не знайдено".

Сподіваємося, що це стримає громадян від необдуманих "покупок".

Не довіряйте сумнівним джерелам, фейковим Facebook-сторінкам з фото та логотипами сервісних центрів МВС. Державний сервіс завжди має домен "gov.ua" або синю галочку — знак верифікації акаунта, який підтверджує, що сторінка є офіційною.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за номером: (044) 290 19 88 або у повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС. Дізнатися новини сервісних центрів MBC можна на сайті Головного сервісного центру МВС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися