Харківська мерія заборонила проводити Марш єдності проти російської агресії

У Харкові заборонили Марш єдності

У Харкові 5 лютого активісти хотіли провести Марш єдності, щоб згуртувати мешканців проти російської агресії. За попередніми даними, у ході мали взяти участь близько п'яти тисяч людей. Проте міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонила проводити відповідний захід.

У СБУ зазначили, що цей хід через політичну ситуацію зараз проводити недоцільно, а в КТЕБ нагадали про погіршення ситуації з коронавірусом у місті. За словами директора Департаменту із взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту міськради Валентина Топчія, організаторам маршу порекомендували відмовитись від заходу. Якщо активісти упруться, то Юридичний департамент міськради звернеться до суду щодо заборони заходу.

Своєю чергою, комісія дозволила ввечері, 5 лютого, провести мітинг на площі Свободи від громадської організації "Соціальний патронат". За словами організаторів, це буде мирна хода з дотриманням протиепідемічних вимог і без димових шашок, вибухових пакетів та фаєрів.

Нагадаємо, у період з грудня 2021 року по січень поточного року в Харкові закрилися 12 закладів громадського харчування. Харківський ресторатор Вадим Костенко розповів, що статистики щодо кількості закритих закладів за останні місяці як такої немає. Якщо говорити про ті 12 заклади, що закрилися, вони були на слуху у городян та мали велику популярність. Тому інформація про їхнє закриття одразу "рознеслася" містом. Також ресторатор підкреслив, що закладів, що закрилися, за цей час більше, ніж тих, що відкрилися.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися