У Харкові помер відомий священник

Помер священник Свято-Благовіщенського собору

У Харкові 5 лютого у свої 90 років пішов із життя клірик Свято-Благовіщенського кафедрального собору протоієрей Петро Іванович Василашку. Чоловік уже довгий час тяжко хворів. Про це повідомили на сайті Харківської Єпархії.

"Правлячий Архипастир, духовенство єпархії, і віряни журяться через кончину протоієрея Петра та моляться Господу за упокій його безсмертної душі. Вічна пам'ять і вічний спокій протоієрею Петру. 6 лютого тіло новоприставленого протоієрея Петра Василашку привезуть до Благовіщенського собору міста Харкова, о 16:00 відбудеться вечірнє богослужіння та Парастас. 7 лютого о 07:30 Божественна літургія, після закінчення якої відбудеться чин відспівування", - написали колеги Петра.

nAFhMd9D9h94yzM796KILyHEJ.jpg

Інші смерті Харківської області:

У селищі Кочеток Чугуївського району помер ветеран Другої світової війни Віктор Якович Походенко. Він народився 9 листопада 1925 року. На фронт чоловік вирушив у свої 16 років, де був тричі поранений. Він був кулеметником і пройшов увесь Кримський півострів, брав участь у визволенні Севастополя, Новоросійська, Керчі.

У 87 років помер професор Харківської державної академії культури, письменник, сценарист і мистецтвознавець Анатолій Житницький. За своє життя чоловік написав кілька книг і численні сценарії до телепередач і кінофільмів. З 1 вересня 1973 року він викладав у Харківській державній академії культури.

У Харкові 91 року помер відомий вчений Юрій Лосєв. Він був одним із провідних спеціалістів у галузі інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаною з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися