На Харківщину приїхали чиновники трьох європейських країн (ФОТО)

На Харківщину приїхали міністри Чехії, Австрії та Польщі

До Харківської області на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби приїхали чиновники із Чехії, Австрії та Польщі. Про це розповіли у пресслужбі Харківської обладміністрації.

Так, до регіону прибули міністр закордонних справ Чеської Республіки Яна Липавська, федеральний міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг та міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки Іван Корчок.

Європейські чиновники прибули, щоби продемонструвати солідарність з Україною на тлі агресивних дій Росії. Далі будуть проводитися переговори щодо протидії російській агресії, зміцнення української безпеки та підтримки економічної та фінансової стабільності України.

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський припустив, що Росія теоретично може захопити Харків на підставі "захисту" російськомовного населення.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Байден заявив, якщо Володимир Путін ухвалить рішення відправити свої війська в Україну, то це буде фатальною помилкою Росії. Санкційний удар торкнеться всіх життєво важливих сфер російської економіки.

Президент США заявив, що Росія може втратити важливу функцію для ведення торгівлі, якщо відбудеться вторгнення російських військ в Україну. Йдеться про банківські операції з доларами. У Кремлі відразу відповіли, озвучивши нову загрозу, що такі кроки Вашингтона можуть призвести до того, що в Україні розпочнеться нова "громадянська війна". Як передає портал "Коментарі", позицію керівництва РФ озвучив речник президента Росії Дмитро Пєсков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися