"Три удари в штангу": експерти вказали на помилки партії "Слуга народу" у Харківській області

На думку аналітика Олексія Голобуцького, центральній владі не треба було міняти главу Харківської облдержадміністрації

Президент України Володимир Зеленський прийняв три невірних рішення стосовно політиків в Харківській області. Про це у своєму блозі пише політолог Олексій Голобуцький.

Політолог заявив, що першим промахом "Слуги народу" стала зміна ефективного керівника Харківської області, Юлії Світличної на Олексія Кучера, який, на думку аналітика, під цю справу звільнив округ для виборів.

"Далі Світлична перемогла на цьому окрузі з десятикратним відривом від другого місця – набрала майже 80% голосів. А тепер сам Кучер проігнорував засідання антикризового штабу, який об'єднав бізнес в боротьбі з коронавірусом. Президент збирає бізнес для об'єднання зусиль, а губернатору – наплювати", - пише Голубицький.

Примітно, що про ситуацію з Кучером висловився олігарх Ярославський. Бізнесмен заявив, що вражений таким губернатором і не розуміє, чим Харківська область таким завинила, щоб мати таке "позорище".

Олексій Голобуцький зазначає, між тим, важливо нагадати, що Ярославський був одним з учасників зустрічі президента з великим бізнесом, присвяченій боротьбі з коронавірусом.

"У зв'язку з цим виникає логічне запитання: чи не простіше "Слузі народу" було б домовитися зі Світличною? Взяли поставили недосвідченого профана і знову впилились в сосну. Судячи з рейтингів "слуг", які щодня знижуються в регіоні, Зеленському це питання в саму пору задати своїм радникам, які лобіював призначення Кучера", - пише аналітик Голубицький.


Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що прокуратура подала в суд на харківське КБ з вимогою заплатити більше 6 мільйонів штрафу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися