На Харківщині з'явилася нова гірськолижна траса

У Харківській області готують нову гірськолижну трасу

У Дергачах на старому полігоні для сміття сноубордисти та лижники протестували гірськолижні траси. Люди вважають, що ці спуски підійдуть і для новачків, і для лижників із досвідом. Про це розповів директор КП "Муніципальна компанія по поводженню з відходами" Юрій Суярко, повідомляє Status Quo.

"Це екопроєкт, головний меседж якого — привернути увагу людей до екології та показати, як старому полігону можна дати життя. Ми не виключаємо, що для реалізації цього проєкту залучатимуть гранти. Поза зимовим сезоном на трасах зростатимуть газон і чагарники. Їх ми вже висадили", - розповів Юрій

Зазначається, що трас має бути кілька: професійна, навчальна та три спуски для катання на надувних ватрушках-тюбінгах. Облаштування всього планують розпочати вже навесні.

Контекст:

Наразі фахівці розробляють документацію проєкту та готуються до переговорів із потенційними партнерами. Про цю трасу мер Харкова Ігор Терехов говорив ще у вересні. Він казав, що узвіз створять зі спеціального пластикового покриття, на якому можна буде кататися цілий рік.

Дергачівський полігон продовжують рекультивувати. Так, 26 листопада там висадили понад три тисячі кущів і дерев. В акції озеленення взяли участь співробітники підприємства, екоактивісти, студенти Національного технічного університету ХПІ та Харківської національної академії міського господарства ім. А. Н. Бекетова.

Крім того, на старому полігоні вже пробурили 35 свердловин для видобутку біогазу, який перероблятиметься на електроенергію. Цю енергію використовуватимуть для електропостачання промислового майданчика сміттєпереробного комплексу, а надлишки відправлятимуть на Дергачівську підстанцію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися