Інфляція у Харківській області: як змінюються ціни

Як змінюються ціни у Харківській області

У Харківській області індекс споживчих цін у січні 2022 року у порівнянні з попереднім місяцем становив 101,5%, а з початку року загалом 111,6%. Відповідні дані опублікувало Головне Управління статистики регіону.

Нагадаємо, у грудні 2022 року в Україні середня зарплата становила 17 453 грн. При цьому мінімальна зарплата зупинилася на позначці у 6500 грн. За місяць розмір середньої заробітної плати зріс на 22,2%.

На Харківщині до кінця 2021 року рівень середньої зарплати становив 14 843 грн. Варто зазначити, що за рівнем середньої зарплати Харківська область знаходиться поряд із Херсонською, Тернопільською, Сумською, Житомирською, Волинською, Черкаською та Чернівецькою областями.

Інша статистика:

У Харківській області продовжують змінюватись ціни на цигарки. У статистиці на сайті Держстату повідомили, що з грудня 2021 по січень 2022 року тютюнова продукція стала дорожчою. Найбільше змінився цінник на сигарети із фільтром преміумкласу. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

За місяць на Харківщині змінилися ціни на овочі. Найбільше за цей період подорожчала білокачанна капуста. З актуальними цінами на овочі можна ознайомитись тут.

У Харківській області подорожчає водопостачання. Чинні тарифи покривають лише 90% витрат на централізоване водопостачання та 76% на централізоване водовідведення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області підвищили вартість проїзду в одному з приміських автобусів.

Також видання повідомляло про те, що за місяць у Харкові й області стали дорожчими тютюнові вироби. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися