Коли починати чистити зуби дитині

Харківський лікар розповів коли починати чистити зуби дитині

Харківський лікар-педіатр вищої категорії та блогер Євген Комаровський розповів, коли починати чистити зуби дитині. Відповідне відео лікар опублікував на своєму каналі YouTube.


"Зуби треба починати чистити тоді, коли ви виявили перший зуб. У деяких випадках це навіть можна зробити до того, як зуб з'явився. Це можна зробити масажем ясен. Дивіться, дуже важливо, щоб саме чистка зубів, увійшла у дитини у звичку, щоб вона сприймалася ним, як обов'язкова умова нормального життя. Для цього потрібно зробити так, щоб дитина почала чистити зуби в несвідомому віці. Насамперед дитина повинна бачити, як тато та мама чистять зуби. Візьміть малюка на руку, пішли у ванну та чистимо собі зуби, щоб дитина дивилася. Бо діти копіюють поведінку дорослих. Далі я вам рекомендую чистити зуби в процесі щоденного вечірнього купання і перша зубна щітка, якою ви чистите зуби вашій дитині - це буде щітка на пальчик. Вона одягається на палець мами та тата й ось цією щіткою ви просто водитимете дитині по яснах. Наступна щітка буде вже індивідуальна зі спеціальним кільцем, яке дозволяє засунути щітку в рот повністю. Дитина повинна розуміти, що цим займаються всі й вона повинна це бачити й сприймати як обов'язкову умову життя", - сказав лікар.

Нагадаємо, Комаровський розповів, що ангіну не можна лікувати полосканнями. З ангіною слід боротися антибіотиками. Якщо ж у дитини болить горло, але це не ангіна, за словами Комаровського, можна просто напоїти дитину, провітрити кімнату, промити носа. Раніше лікар розповідав, що при ГРВІ дотримання постільного режиму зовсім не потрібно, оскільки це не приносить користі. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися