"Дітям не роблять уколи в 21 столітті", - відомий лікар

Комаровський розповів як навчити дитину полоскати червоне горло

Харківський лікар-педіатр вищої категорії та блогер Євген Комаровський відповів на запитання від батьків про дитину, яка не вміє полоскати горло і їй доведеться робити уколи. Відповідне відео лікар опублікував на своєму каналі YouTube.

"Люди, дітям не роблять уколи у 21 столітті. Немає такої дитячої хвороби, а особливо хвороби горла, яку лікують уколами в дитячі попи. У 21 столітті вигадана величезна кількість ліків, антибіотиків, які миттєво всмоктуються при прийомі всередину. Є правило, яке використовують цивілізовані лікарі всіх країн світу якщо дитина у свідомості і може ковтати солодкі сиропи, якщо ж вона не може ковтати - вона отримує ліки внутрішньовенно. Уколи в попу дітям не роблять. Якщо вам лікар сказав, що якщо ви не можете полоскати, то я призначаю вам уколи. Перше, що потрібно зробити – терміново шукати нормального лікаря", - сказав лікар.

Також Комаровський наголосив, що ангіну не можна лікувати полосканнями. З ангіною слід боротись антибіотиками. Якщо ж у дитини болить горло, але це не ангіна, за словами Комаровського, можна просто напоїти дитину, провітрити кімнату, промити носа.


Раніше лікар розповідав, що при ГРВІ дотримання постільного режиму зовсім не потрібно, оскільки це не приносить користі.   За словами Комаровського, найважливіше при застуді - це теплий одяг, чисте, прохолодне повітря, а також питво. Також лікар рекомендує не змушувати себе їсти, якщо не хочеться.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі. Харків" поінформувало читачів про те, що відомий лікар проаналізував ефективність бустерної дози вакцини від коронавірусу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися