Карантин в Харкові: в місті шукають водіїв громадського транспорту

В міськраді розповіли, як уникнути транспортного колапсу в Харкові

Сьогодні, 20 березня, в міській раді Харкова повідомили, що наразі використали всі можливості, щоб забезпечити безперебійні перевезення населення. Про це повідомляє прес-служба міської ради Харкова, передають "Коментарі. Харків".

Проте, як всі бачать, цих ресурсів виявилося недостатньо. В міськраді кажуть, що для того, щоб вирішити проблему з перевезенням пасажирів в умовах карантину, потрібні водії та більше одиниць транспорту.

За інформацією заступника міського голови з питань інфраструктури міста Євгенія Водовозова, у Харкові більше 50 одиниць електротранспорту стоїть у резерві. Але вийти на маршрут вони не можуть. Нікому сісти за кермо. Просто не вистачає водіїв. Повідомляється, що керівники депо готові прийняти спеціалістів з ліцензіями, які готові допомогти на тимчасовій основі. 

"Президент звернувся щодо збільшення кількості рухомого складу. Але де його взяти? Де взяти водіїв, які сядуть за кермо? В області призупинені перевезення. Ми їх запрошуємо: "Будь ласка, приїжджайте до міста, заключимо тимчасові договори". Думаєте, погодилися? Ні", - розповів Євгеній Водовозов. 

В міськраді кажуть, що для того, щоб не створювався транспортний колапс в Харкові, рухомий склад громадського транспорту потрібно збільшити у 10 разів, що неможливо. 

Єдиною альтернативою в мерії називають відновлення пасажирських перевезень в метро. Хоча б з обмеженим пропуском пасажирів.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що міська влада Харкова просить Прем’єр-Міністра України відновити роботу метро. Кажуть, що наземний харківський транспорт не справляється з напливом пасажирів. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися