Війська РФ не здатні взяти Харків, - експерт

Юрій Бутусов розповів про ситуацію у Харкові

Найвідоміший військовий журналіст України Юрій Бутусов прокоментував ситуацію у Харкові. Відповідний діалог записала російська письменниця та журналістка Юлія Латиніна на своєму YouTube-каналі.

"Оборона Харкова не просто міцна, як ніколи - це скеля. Жодні загрози путінські абсолютно неможливі. Вони нереалізовані. Хвиля терористичних атак пов'язана з тим, що жодним чином похитнути захисників Харкова російська армія не може. Тому завдаються удари просто по знакових об'єктах, цивільних об'єктах. Дивує кількість авіаударів по інфраструктурі. Вони почалися з 27 лютого після того, як були відбиті всі атаки. При цьому всі спроби російських солдатів наблизитися були розгромлені на підступах до Харкова", - сказав Юрій.

При цьому Бутусов зазначив, що російська авіація почала завдавати ударів важкими бомбами. Це викликало масовий відтік громадян. При цьому захисників Харкова стає тільки більше. Люди все частіше записуються добровольцями. Кількість таких активних жителів, за словами Юрія, просто зашкалює і на всіх не вистачає навіть звичайних автоматів Калашнікова.

"Порівнюючи цих дорослих, серйозних професійних у своїй справі, мотивованих чоловіків (ред. армія України) із цими дітьми, які масово здаються в полон зі складу елітних російських дивізій. Захисники Харкова просто чекають, щоб вони хоч десь пішли вперед – їх просто розірвуть Ніяких погроз немає. Найближчий підрозділ російських військ, який тримається, знаходиться в селі Мала Рогань, до Харкова не наважуються навіть підійти. Східніше Харкова противник не просто припинив атаки, зазнавши поразки двохсот мотострілецька дивізія взагалі відкотилася за лінію державного кордону. березня) війська РФ увійшли до неприкритої українськими військами Балаклія", - сказав Юрій.

Нагадаємо, війська РФ остаточно зняли маску та почали бомбити мирні міста. Так, до будівлі Харківської міськради потрапила крилата ракета. У Мережі було опубліковано фотографії з місця подій. Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися