Зеленський присвоїв Харкову звання "Місто-герой України" (ВІДЕО)

Шість міст отримали звання "Місто-герой України"

Президент України надав почесне звання "Місто-герой України" шести містам, які зазнали жорсткого вторгнення російських окупантів. Серед них опинився Харків. Про це повідомляється на Youtube-каналі Офісу президента України.

6 березня Володимир Зеленський під час свого виступу заявив, що вирішив позначити спеціальним званням "Місто-герой України" такі міста: Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Гостомель, Волноваха.

Крім того, президент ухвалив рішення нагородити орденами голів обласних адміністрацій та мерів міст, які найбільше відзначились у дні війни.

Таким чином, орденом Богдана Хмельницького ІІІ-ступеня нагороджено голову Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова. Орденом Мужності нагороджено мера Харкова Ігоря Терехова.

Мер Ігор Терехов прокоментував присвоєння звання "Місто-герой України" Харкову, зазначивши, що це заслуга кожного харків'янина: волонтерів, медиків, військових, комунальників тощо.

"Я дуже радий тому, що гідно оцінили подвиг усіх харків'ян. На нас дивиться вся Україна. На нас дивиться весь світ. Ми ніколи не здамося, ми переможемо. Ми - харків'яни", - сказав Терехов.

Читайте також:

Російського пілота, який бомбардував Харків, упіймали. Ним виявився заступник командира авіаційного полку, який дислокувався у Воронежі. Другий пілот збитого літака зараз ховається в межах міста. Його пошуки продовжуються.

Серед харків'ян шукають водіїв автобусів, які евакуюватимуть громадян. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Харків розбомбили спорткомплекс. У Мережі опубліковано відео з місця події.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися