В міськраді відреагували на харків’ян, які переплутали карантин з канікулами та пішли на шашлики

Харків'янам, які порушують санітарно-епідеміологічний режим, нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність

В міській раді Харкова відреагували на порушення правил карантину з боку населення. Про це  "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі міськради.

Так, заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан попросила харків'ян відповідально ставитися до ситуації та дотримуватися карантину.

"Далеко не всі зрозуміли, яка має бути модель поведінки. Коли була гарна погода, ми бачили багато дітей на майданчиках, яких відпустили на карантин, щоб вони не спілкувалися один з одним. Багато дорослих навіть шашлики смажили. Це неправильна поведінка людей в умовах карантину. Тому звертаємося з проханням - розумніше відноситися до ситуації і виконувати всі правила", -  зазначила Світлана Горбунова-Рубан. 

Віце-мер повідомила, що основне правило - перебувати під час карантину вдома, адже тільки "роз'єднання" людей дозволяє мінімізувати поширення вірусу та нагадала, що за рішенням уряду, громадяни, які порушують санітарно-епідеміологічний режим, можуть нести адміністративну та кримінальну відповідальність.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що харків’ян, які повернулися з-за кордону, просять зателефонувати сімейному лікарю та організувати двотижневу самоізоляцію. В разі підвищення температури, сухого кашлю та проблемами з диханням населення просять викликати швидку медичну допомогу, а не йти до лікарні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися