На Харківщині поліція склала понад 150 протоколів щодо порушення карантину

За порушення правил карантину громадянам загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень, посадовцям – до 170 тисяч гривень

В Харківській області з початку карантину поліцейські склали 152 протоколи. Серед злісних порушників карантину – торгові заклади, які продовжували працювати, не зважаючи на тимчасові обмеження. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Так, на Харківщині не захотіли припиняти роботу деякі заклади громадського харчування, кав’ярні,  перукарні, ательє, автомийки, СТО, банний комплекс тощо.

Крім того, трапляються і випадки порушення норм з перевезення пасажирів в громадському транспорті.

Відносно порушників поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3  (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Санкцією статті передбачені чималі штрафи. Так, для громадян -  від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення щодо накладення адміністративних стягнень та їх розміру  прийматиме суд.

Фото: zik.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові патрульні нагадали населенню правила карантину та попросили їх дотримуватися. Зокрема, необхідно уникати скупчень людей більше 10 осіб, не переповнювати громадський транспорт, використовувати індивідуальні засоби захисту та знезараження, а у разі виявлення ознак респіраторних захворювань негайно звертатися до сімейного лікаря тощо.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися