У Харкові визначились із перейменуванням вулиць: список

На розгляд буде винесено перейменування чотирьох топонімів

У вівторок, 10 травня, у Харкові відбулося засідання Топонімічної комісії. За результатами її роботи на засіданні 11 травня депутатам міської ради буде запропоновано перейменувати чотири вулиці. Про це у своєму Facebook повідомив голова Департаменту з питань інформації та зв'язків із громадськістю Харківської мерії Юрій Сидоренко.

Так, на розгляд буде винесено перейменування наступних топонімів:

1) Проспект московський – на проспект Героїв Харкова;

2) Район московський – на район Салтівський;

3) Шосе бєлгородське – на Харківське шосе;

4) Спуск бєлгородський – на вулицю Героїв Рятувальників.

Нагадаємо, що у Харкові пропонують перейменувати вулицю Пушкінську у центральній частині міста — пропонується назвати її на честь видатного українського філософа Григорія Сковороди. Про це стало відомо із ініціативи, яку висунула заступник директора музею імені Сковороди Олена Рибка.

Раніше на порталі "Коментарі" повідомлялося, що міжнародні організації продовжують надавати допомогу Харкову у зв'язку із озброєною російською агресією проти нашої держави. Французька організація "Federation Nationale de Protection Civile" передала місту три десятки піддонів з продуктами харчування (у тому числі і з дитячим), медичним приладдям та засобами гігієни.

Читайте також: За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синегубова, у місті розпочато видання продуктових наборів. Губернатор зазначив, що програма "Пакет кожному громадянину" ініційована президентом України Володимиром Зеленським.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися