Харків розірвав побратимські відносини із російськими містами: деталі

Ще у перші дні війни глава міста Ігор Терехов дав доручення прибрати з сайту міськради усі російські міста-партнери Харкова

Місто Харків в односторонньому порядку розірвало побратимські відносини з містами росії, а саме Бєлгородом, Москвою, Нижнім Новгородом, Новосибірськом та Санкт-Петербургом. Це рішення було прийняте одноголосно у рамках позачергової сесії міської ради 11 травня.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, враховуючи, що російське вторгнення призвело до людських страждань та множинних руйнувань, у міста не може бути побратимів серед міста країни-агресора.

"Ще у перші дні війни я дав доручення прибрати з сайту міськради усі російські міста-партнери Харкова. Тому що не можуть у нас бути побратимські стосунки з людьми, які вбивають українців та знищують нашу Батьківщину. Тому я пропоную сьогодні розірвати ці стосунки. Таких міст-побратимів у Харкова не може бути", – сказав харківський градоначальник.

Нагадаємо, що у Харкові планують запустити наземний громадський транспорт вже найближчим часом. Про це стало відомо зі слів міського голови Харкова Ігоря Терехова на зустрічі із городянами.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський прокоментував контрнаступні дії Збройних Сил України у Харківській області. За словами глави держави, на сьогоднішній день у Харківській області з'явилися добрі новини — російських загарбників все більше відганяють від Харкова внаслідок контрнаступних дій ЗСУ. Президент зазначив, що українцям не варто бути надмірно емоційними і не чекати на щоденні перемоги, оскільки це створює емоційний тиск на наших бійців. Глава держави наголосив, що воїни Збройних Сил України роблять все можливе для визволення наших міст.

.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися