Харків після війни: у мерії розповіли, хто працює над планом відновлення міста

Харківський міський голова додав, що провів переговори із інвесторами, які у свою чергу вже готові вкладатися у відновлення першої столиці, не чекаючи завершення військових дій

Над виглядом повоєнного Харкова працює лише команда британського архітектора, лорда Нормана Фостера. Про це розповіли у Харківській міській раді. 

Зазначається, що Норман Фостер та мер міста Ігор Терехов узгоджують бачення Харкова майбутнього. До цього процесу долучені міські архітектори. 

"Ми не сидимо склавши руки. Вже сьогодні створюється новий Генеральний план міста Харкова. Над цим працюють лорд Фостер і його команда, іспанські та наші найкращі архітектори, а також берлінська агенція", - сказав Ігор Терехов. 

Харківський міський голова додав, що провів переговори із інвесторами, які у свою чергу вже готові вкладатися у відновлення першої столиці, не чекаючи завершення військових дій. За словами Терехова, інвестори готові надавати ресурс на відновлення систем комунікації, новий транспорт, а також побудову доріг та мікрорайонів. 

Зараз, зазначив мер Харькова, інвестори ведуть заключний раунд переговорів із центральною владою у Києві, після цього процеси з відбудови будуть запущені. 

"Харків – у пріоритеті", - зауважив Ігор Терехов. 

У міській раді також звернули увагу, що деякі дизайнери та архітектори заявляють, що нібито причетні до процессу відновлення Харкова, однак насправді не причетні до цього. 

Нагадаємо, що У місті Харків змінили назви чотирьох топонімів, пов'язаних із країною-агресором. Таким чином було перейменовано три вулиці та один із районів.

Раніше на порталі "Коментарі" повідомлялося, що міжнародні організації продовжують надавати допомогу Харкову у зв'язку із озброєною російською агресією проти нашої держави.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися