У Харкові перейменували три вулиці та район

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що сьогодні у місті дійсно дуже багато назв вулиць, пов'язаних із країною-агресором

У місті Харкові змінили назви чотирьох топонімів, пов'язаних із країною-агресором. Таким чином було перейменовано три вулиці та один із районів. Це рішення ухвалили у середу, 11 травня, під час позачергової сесії харківської міськради.

Так, пр. Московський перейменували на пр. Героїв Харкова, узвіз Білгородський – на вул. Героїв рятувальників, Білгородське шосе – Харківське шосе, а район Московський – район Салтівський.

За словами харківського градоначальника Ігоря Терехова, під час засідання було змінено лише кілька знакових для мешканців міста місць. При цьому топонімів, пов'язаних із росією, у Харкові набагато більше.

"У нас сьогодні дійсно дуже багато назв вулиць, пов'язаних з країною-агресором. Тому я пропоную на наступну сесію підготувати список топонімів, що підлягають перейменуванню. І тоді ми врахуємо і Маріуполь, і багато інших міст, зруйнованих російським агресором, у яких загинули славні воїни" ЗСУ та мирні жителі", - сказав мер Харкова.

Терехов висловив упевненість, що у місті достатньо вулиць, провулків чи навіть навчальних закладів для зміни їхніх назв на честь героїв, які віддали своє життя за незалежність України.

Нагадаємо, що також під час засідання міськради 11 травня місто Харків в односторонньому порядку розірвало побратимські відносини з містами Росії, а саме Бєлгородом, Москвою, Нижнім Новгородом, Новосибірськом та Санкт-Петербургом.

Раніше "Коментарі" писали, що російські окупанти продовжують обстрілювати визволені населені пункти Харківської області. Зокрема, вночі ворог завдав ударів по Циркунам, а вранці, 11 травня, було обстріляно село Новий Мерчик у Богодухівському районі. У самому Харкові значних обстрілів не зафіксовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися