На Харківщині заборонять ловити рибу

За кілька днів розпочнеться нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня на Харківщині та по всій Україні розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі. Харків".

В Харківській ОДА нагадали, що відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Будь який інший способ вилову забороняється.

Крім того, на цей час заборонено пересування плавучих засобі, зокрема човнів, та організація змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Під час нересту також не дозволяється проведення вибухових та гідротехнічних робіт, видобуток піщано-гравійної суміші, розчищення русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо.

Порушення правил рибальства карається штрафами та кримінальню відповідальністю.

Також з 1 квітня до 30 червня включно на Харківщині триватиме заборона на вилов раків.

Фото: schukar.info

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині рибалка провалився під лід. До служби порятунку зателефонували місцеві жителі. Односельці самі намагалися врятувати рибалку, але, нажаль, їм це не вдалося.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися