Ігор Терехов розповів, чи є необхідність евакуації людей із Харкова

Мер Харкова вважає, що кожна людина повинна сама приймати рішення щодо того, чи залишатися їй у Харкові, чи їхати

Сьогодні заклику залишати місто з боку міського голови до харків'ян немає. Про це мер Ігор Терехов заявив в ефірі цілодобового телемарафону.

За словами щоразу, відповідаючи на запитання про те, чи потрібно людям евакуюватися з Харкова, він походить від військової обстановки у місті. Наразі такого заклику до харків'ян немає.

Мер Харкова вважає, що кожна людина має самостійно прийняти для себе рішення щодо того, чи готова вона перебувати в місті, знаючи обстановку, чи не готова. Це саме стосується й тих, хто повертається до Харкова.

"Харків працює і функціонує. Але, звісно, це не те місто, яке було до початку російської агресії. Ті люди, які приїжджають назад, вони повинні усвідомлювати, що це зовсім інше місто. Місто у шрамах війни. Звичайно, сьогодні все, що залежить від нас і від наших комунальних служб ми робимо повністю. Але кожен приймає рішення для себе сам", - сказав Терехов.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

У Харкові залишається дуже напружена ситуація, у зв'язку з чим мер міста Ігор Терехов просить людей утримуватись поки що від прогулянок. За словами Ігоря Терехова, зараз обстріл ведеться по кілька разів на день. На цей момент у місті немає району, який був би безпечним.

У Харкові   російські окупанти ракетою знищили школу, яка розташована у Шевченківському районі міста. У пресслужбі ДСНС Харківської області опублікували фотографії з місця події та показали, як тепер виглядає зруйнована будівля навчального закладу.

У Харківській області ЗСУ завдали удару російським артилеристам. Відповідне відео у Мережі опублікувало Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися