На Харківщині майже на 2,7 мільйони населення 5 тисяч експрес-тестів на коронавірус

Визначати необхідність проведення тесту може тільки лікар

Станом на 1 квітня на Харківщині є близько 5000 експрес-тестів та систем ПЛР за допомогою яких можна провести 5088 досліджень на коронавірус COVID-19. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА, передають "Коментарі. Харків".

Також повідомляється, що ці цифри не враховують дані щодо наявності тестів на коронавірус у приватних клініках та лікарнях.

На даний час в Харківській області вже провели близько 100 ПЛР-досліджень та більше сотні експрес-тестів. Крім того, в ХОДА нагадали, що за законом визначити необхідність щодо тестування на коронавірус може тільки лікар.

Враховуючи те, що за даними Головного управління статистики в Харківській області, станом на 1 січня 2020 року населення Харківщини  склало 2 мільйони 658 тисяч 461 чоловік, не складно порахувати який відсоток зможе пройти діагностику.

Фото: Depositphotos

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на ранок 1 квітня, підозру на коронавірус  виявили ще у двох людей. Один з них зараз перебуває на самоізоляції, другого госпіталізували до обласної інфекційної лікарні. Таким чином, всього на Харківщині станом на 1 квітня налічується 8 підозр на коронавірус і 1 підтверджений випадок.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися