Під Харковом збудують ще одну сонячну електростанцію

Нова сонячна електростанція буде найпотужнішою в регіоні

В Харківській області планують побудувати ще одну сонячну електростанцію. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі. Харків".

Сонячну електростанцію потужністю 8 МВт мають звести у Борках Зміївського району. Завершити роботи планують вже в цьому році.

Наразі в області вже є три сонячні електростанції, які загалом дають понад 10 МВт електроенергії. Дві з них, потужністю 2,2 та 4 МВт працюють у Борках. Ще одна – поблизу Мерефи. Вона була першою на Харківщині. ЇЇ потужність - 3,9 МВт. Це дозволяє подати електроенергію у понад 200 домоволодінь.

Нова сонячна електростанція дозволить забезпечити електрикою понад 700 домоволодінь.

Як повідомляють в Харківській ОДА, у три існуючі станції вкладено понад 9 мільйонів доларів інвестицій. Проекти реалізуються в регіоні внутрішнім інвестором.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині в селищі Андріївка з'явиться сонячна електростанція потужністю близько 1 МВт. В проект СЕС "Андріївка" інвестують 23,16 мільйона гривень. Станцію потужністю 0,995 МВт встановлять на в'їзді Первомайському, 5. До липня цього року об'єкт планують ввести в експлуатацію і підключити до "зеленого" тарифу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися