В Харківську область пообіцяли доставити ліки для важкохворих на коронавірус

Наразі не існує ліків від коронавірусу COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування

Сьогодні, 3 квітня, в Харківську область та інші регіони України мають бути відправлені ліки, які використовуються при коронавірусі. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", передають "Коментарі. Харків".

Йдеться про ліки "Плаквеніл". Це  один з кількох препаратів, що містить діючу речовину гідроксихлорохін, яку застосовують при лікуванні від коронавірусу. Препарат застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

За інформацією міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, в регіони відправлять понад 2 тисячі упаковок.

“В нас уже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тисячі упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві — для швидкого реагування”, - повідомив міністр. Крім того, він зазначив, що наступного тижня  буде така кількість ліків, якої потенційно вистачить на лікування до 20 тисяч пацієнтів.

При цьому населенню нагадали, що наразі не існує ліків від коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування.

"Зауважимо, будь-яке використання цього лікарського засобу у лікуванні COVID-19 вважається використанням поза зареєстрованими показаннями — off-label (тобто за відсутності такого затвердженого показання, як хвороба, спричинена COVID-19, в інструкції для медичного застосування). Препарат не рекомендовано купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров’я людей", - йдеться у повідомленні.

Фото: unsplash.com

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові помер чоловік, у якого підозрюють коронавірус.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися