У Харкові з початку війни народилося майже 1000 дітей

За минулий тиждень в Харкові народилося більше хлопчиків

Від початку повномасштабної війни Росії проти України у Харкові народилося 973 дитини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У  Департаменті охорони здоров'я зазначили, що за минулий тиждень, з 15 по 21 вересня, на світ з'явилося 40 немовлят - 21 хлопчик та 19 дівчаток.

Варто зазначити, що у Центрах надання адміністративних послуг Харкова у вересні відновили комплексний сервіс для батьків немовлят "єМалятко".

Тож з'явилася можливість за один візит та за однією заявою зареєструвати народження дитини й отримати наступні держпослуги:

  • свідоцтво про народження дитини;

  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

  • РНОКПП (картка платника податків);

  • допомога при народженні дитини;

  • допомога на дитину з багатодітної сім'ї;

  • грошова компенсація за "Пакунок малюка";

  • внесення інформації про дитину до Реєстру пацієнтів.

Документи можна подати особисто звернувшись в центр надання адміністративних послуг Харкова. Загалом в місті працює 11 відповідних центрів. Також є можливість подати документи у електронному вигляді через портал “Дія”.

Деякі послуги є платними - при реєстрації місця проживання дитини доведеться сплатити 37,22 грн. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, у Харківській області загинуло 55 дітей, 171 дитина отримала поранення. Однак ці цифри не є точними, адже триває обстеження деокупованих населених пунктів. І на звільнених територіях знаходять загиблих цивільних громадян, серед них є і діти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися