За півроку війни на Харківщині вбито окупантами понад півсотні дітей

Внаслідок обстрілів поранено 171 дитину.

За час повномасштабного вторгнення на територію України, у Харківській області загинуло 55 дітей, 171 дитина отримала поранення. Такі дані станом на 19 вересня надає Харківська обласна прокуратура, повідомляють "Коментарі. Харків".

Ці цифри не точні, оскільки ще частину територій Харківщини не звільнено від рашистів, а деокуповані населені пункти продовжують обстежувати та документувати злочини збройних військових формувань РФ проти мирного населення.

Лише за минулий тиждень внаслідок обстрілу загинули та були поранені діти.

16 вересня близько 3:30 ранку російські війська запустили ракети по Слобідському району м. Харкова. "Приліт" припав у двір біля двоповерхового житлового будинку. Через обстріл зайнялася одна з квартир та автомобіль, що знаходився у дворі. Отримали поранення 4 людей, серед них двоє хлопчиків 5 та 17 років.

uKJ1yGPALpsKtXhks23osHV3e.jpg

17 вересня близько 12:30 армія РФ обстріляла ракетами житловий масив у Чугуєві. Від обстрілів пошкоджено кілька будинків. Від отриманих травм у лікарні померла 11-річна дівчинка.

Під постійним вогнем та бомбардуваннями знаходяться об'єкти цивільної інфраструктури та житлові квартали в Харкові, внаслідок чого пошкоджено 253 навчальні заклади, з них — 132 школи. Знищено повністю 21 навчальний заклад.

c52cCi1sruU4avP1jvdEVA2PS.jpg

На території області, за попередніми даними, внаслідок обстрілу пошкоджено 205 навчальних закладів, з них 124 школи. Повністю знищено 27 навчальних закладів.

Також на території Харкова та області пошкоджено будинки 74 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

FByqX7C3sKs_ZAJ7fz9_EnkYa.jpg

У всіх кримінальних провадженнях, започаткованих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Продовжується збирання та фіксація доказів військових злочинів російської армії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися