У Харкові створять мобільні бригади, які перевірятимуть містян на коронавірус

Хворим з підозрою на коронавірус робитимуть експрес-тести вдома

У Харкові працюють над створенням мобільних бригад медиків, які тестуватимуть пацієнтів з підозрою на коронавірус. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

В міськраді з посиланням на заступника міського голови Світлану Горбунову-Рубан повідомляють, що ця необхідність виникла тому, що у лікарів є певні підозри з приводу людей, які хворіють вдома. Для того, щоб хворі не переміщалися містом, мобільні бригади медиків будуть їх відвідувати і робити експрес-тести на коронавірус вдома.

Зараз в Харкові на самоізоляції перебувають 494 людини. Це переважно ті, хто нещодавно повернувся з-за кордону.

Фото: РБК-Україна

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у єдиного хворого на коронавірус в Харківській області пройшли всі симптоми. Хворий почуває себе добре. Зараз медики чекають на результати повторного тесту. Якщо він буде негативний, це означатиме, що хворий одужав.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на першу половину дня, 6 квітня, в Харківській області зареєстрований 1 випадок захворювання на коронавірус, 31 людина має підозру на COVID-19. 15 з них знаходяться на стаціонарному лікуванні. Ще 17 осіб – на самоізоляції (у тому числі й та особа, в якої хвороба підтверджена). Станом на 6 квітня з київської референс-лабораторії так і не надійшло жодного підтвердження, або спростування підозр на коронавірус.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися