Збирав «данину» з підприємців: на Харківщині судитимуть «кримінального авторитета» з Лозової

Чоловік встановив злочинний вплив у Лозівському районі.

Неодноразово засуджений за тяжкі злочини 50-річний чоловік з Лозової відправиться знову під суд за фактом умисного встановлення та поширення злочинного впливу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, слідством встановлено, що мешканець Лозової після звільнення з місць позбавлення волі знову вирішив заробляти на життя злочинною діяльністю. Частину "прибутку" обвинувачений пускав на поповнення "злодійської каси" та підтримку осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі.

З квітня 2020 по липень 2021 року, "кримінальний авторитет" організував збір "данини" з підприємців м. Лозова та Лозівського району в обмін на "спокійне" ведення бізнесу. Ті, хто відмовлявся платити, ставали жертвами переслідувань – їм погрожували пошкодженням майна та фізичною розправою.

Обвинувачений, діючи спільно з іншими особами, також вимагав неіснуючі борги від мешканців району.

Справу розглядатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.

Також раніше стосовно цього ж чоловіка до суду було направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУ НП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися