Ігор Терехов приховує від харків'ян приватне будівництво в межах Лісопарку, - ЗМІ

Мерія Ігоря Терехова надала не зовсім достовірну інформацію стосовно відсутності незаконного будівництва елітної нерухомості в Лісопарку, - ЗМІ

Міська рада Харкова приховує від мешканців міста незаконне будівництво на комунальній землі в районі Сокільників у Лісопарку, що на території регіонального ландшафтного парку.

Про це йдеться в статті видання "Думка".

Видання нагадує, що влітку мешканці Харкова помітили на Харківському шосе (колишнє Білгородське) вирубку великих дерев та будівництво елітного об’єкту нерухомості. Крім того, на території встановили таблички "Обережно, міни", вірогідно, для того, щоб на будівельний майданчик не підходили люди.

На запит журналістів заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євгеній Водовозов повідомив, що ділянці планують побудувати дорогу на виїзд із мікрорайону Сокільники – від вулиці Професорської у бік Харківського шосе. Причому, за словами Водовозова, будівництво розпочнеться не раніше наступного року, про приватну забудову мова не йде. "Необхідність у цій дорозі назріла давно. Наразі ми ведемо підготовчі роботи у районі дитячої залізниці. Інформація про те, що там планується звести будинок, не відповідає дійсності. Дитяча залізниця не постраждає", – сказав Водовозов.

"На місці справді видно дорогу, яку вже пробили крізь лісосмугу, довівши до залізниці та велодоріжки. Однак також неможливо не помітити окреме, огороджене парканом, будівництво праворуч на 100 метрів від цієї дороги. При цьому на будівництві видно залізобетонні стяжки та опори, схожі на підмурки будівлі, але аж ніяк не підсипку дороги… Тож неозброєним оком видно, що це два окремих будівельних процеси", - зазначає видання.

"Таким чином, - йдеться в статті, - озвучена мерією інформація, схоже, повністю не відповідає дійсності. Будівництво ведеться вже зараз, і не тільки дороги. Навряд чи хтось може повірити, що підлеглі Терехова могли не помітити купу будівельної техніки, двометровий паркан і котловани на краю Лісопарку".

Також видання нагадує, що Харківський антикорупційний центр ще у квітні 2016 року повідомляв, що ділянка, на якій триває будівництво, належить нинішній керівниці апарату Харківської ОВА Вікторії Белявцевій. За даними ХАЦ, тоді цю землю площею 0,48 га в Лісопарку за 6 млн грн вона намагалася продати. У ХАЦ підкреслили, що ділянка, яку виставили на продаж, не була у власності Белявцевої, а тільки орендувалася. Цю власність чиновниця вказувала у своїй декларації за 2015 рік.

Також в оприлюднених витягах вказане цільове призначення цих 0,48 га комунальної землі в Лісопарку – "для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд". "Будувати дорогу на надкоштовній землі під житлову забудову в Лісопарку – абсурд", - йдеться в статті.

"Тож на цей час виглядає так, що мерія Терехова приховує інформацію про будівництво в рекреаційній зоні на комунальній землі, умисно не помічаючи гул техніки… Однак зрозуміло, що без погодження та участі мерії Терехова у місті не може бути збудовано нічого – ані законно, ані тим більше незаконно", - підсумовує видання.

Нагадаємо, влітку та у вересні в Харкові вибухнули великі скандали, щодо відпочинку чиновників мерії під час війни на елітних курортах Лазурового узбережжя Франції. Це змусило експертів прийти до висновку, що харківській міський голова Ігор Терехов "остаточно втратив контроль над Харківською міськрадою", чиновники якої повністю ігнорують вказівки мера та систематично дозволяють собі під час війни неприпустиму поведінку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися