Трамвайний «дріфт» у Харкові відміняється: Європа допоможе

Трамваї у Харкові оновлять та замінять колії.

У Харкові розпочинається підготовка проєкту з масштабної реконструкції та розширення трамвайної інфраструктури. Проєкт буде реалізовано за кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Так, завдяки співпраці ЄІБ, міськради та КП "Салтівське трамвайне депо" у місті замінять зношені та зруйновані росіянами трамвайні колії, закуплять нові трамваї, а також відновлять системи та інфраструктуру депо.

Підготовчі роботи будуть фінансуватися за рахунок грантових коштів технічної допомоги, які Харків отримає від Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF), яким керує ЄІБ. Розмір гранту становить 400 тисяч євро.

Це допоможе підготувати інвестиційний проєкт із закупівлі нового трамвайного парку та реконструкції зруйнованої війною трамвайної інфраструктури.

Крім того, по завершенню технічної підготовки, щойно умови дозволять розпочати роботу, ЄІБ розгляне можливість проінвестувати підготовлений проєкт, який допоможе Харкову відновити та покращити якість і сталість послуг громадського транспорту.

За словами міського голови Ігоря Терехова, це буде масштабна реконструкція та розширення трамвайної системи, які місто не проводило протягом останніх 30 років.

Мер міста зазначив, що вже зараз варто планувати та розробляти проекти по відновленню Харкова, тому що це складний та тривалий процес підготовки усієї документації. І вже одразу після Перемоги України буде можливість втілити його у реальність.

Своєю чергою віцепрезидентка ЄІБ Тереза Червінська, відповідальна за фінансові операції з Україною, зазначила, що готувати плани реконструкції необхідно вже зараз, і грант від EPTATF – правильний крок у цьому напрямі. Цей проєкт дозволить переглянути й модернізувати планування громадського транспорту в Україні та створити сучасну, ефективну, безпечнішу та екологічну мобільність для Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Стало відомо, коли вимикатимуть світло у Харкові та області з 14 по 20 листопада (ГРАФІК). Графік з часом та адресами опублікували на наступний тиждень. Енергетики Харківської області оприлюднили новий графік погодинних відключень електроенергії у містах та селах області. Наступного тижня у Харкові та області також буде діяти 12 черг відключень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Так, з 14 по 20 листопада світло також вимикатимуть планово максимум на три години по кожній адресі. Подивитися список адрес та час, коли саме не буде світла у вашій оселі, можна за посиланням на сайті "Харківобленерго". Дванадцять черг відключень будуть діяти щодня в проміжок з 7:00 до 21:00.

З верхніх поверхів житлового будинку у центрі Харкова рятувальники вивели людей. Учора ввечері, приблизно о 18:45 на номер "Служби спасіння" Харкова надійшло повідомлення про пожежу у житловій багатоповерхівці по вул. Космічній, 23.

Рятувальники прибули на місце події та з’ясували, що на шостому поверсі загорілися  домашні речі в підсобному приміщенні багатоповерхового житлового будинку. З верхніх поверхів рятувальниками було евакуйовано 20 мешканців будинку. Постраждалих немає. До ліквідації пожежі від ДСНС було залучено 6 одиниць техніки та 26 чоловік особового складу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися