У Харківській області відкрили громадську пральню для населення (ГРАФІК РОБОТИ)

Місцеві мешканці можуть попрати свої речі, якщо немає іншої можливості.

У селищі міського типу Козача Лопань Дергачівської громади відкрили громадську пральню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Дергачівської ОТГ В’ячеслава Задоренко.

Так, послугами пральні можуть скористатися усі місцеві мешканці, якщо немає іншої можливості, щоб прати вдома. Через те, що населений пункт був окупований російськими військовими, то у тих домівках, що були пошкоджені чи пограбовані рашистами, наразі немає можливості прати речі.

Зараз же пральня працює безкоштовно, засоби для прання також надаються, тобто людина приносить свої речі, які необхідно випрати, а потім приходить та забирає чисті. Там же є можливість і висушити одяг чи білизну у спеціальній сушильній машинці.

Пральня працює з 10:00 до 14:00 з понеділка по п'ятницю. Поки що там немає генератора, тому потрібно враховувати вимкнення світла у селищі, якщо такі траплятимуться.

Відкриття такої кімнати стало можливим завдяки громадському формуванню "Капеланський Патруль", благодійному фонду "Open Door Foundation" та волонтерській організації Frontline.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обмеження споживання електроенергії 15 листопада у Харкові та області: деталі відключень. Які графіки відключення будуть діяти сьогодні, 15 листопада.

Сьогодні, 15 листопада, з 00:00 до 01:00 та з 05:00 до 24:00 діятимуть планові відключення у м. Харків та Харківській, а також інших областях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на НЕК "Укренерго".

В енергокомпанії нагадують, що такі віялові відключення електроенергії діють через постійні обстріли російськими військами. Ракети та дрони вражають у більшій мірі об’єкти інфраструктури, де потім ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи цілодобово, щоб в українців було світло.

Енергетики закликають свідомо ставитися до споживання енергоресурсів, особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання. Це допомагає не допускати перевантаження електромереж та швидше відновлювати пошкодженні енергооб’єкти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися