Меру Харкова загрожує штраф за порушення закону про мову

Міський голова має заплатити штраф від 3400 до 6800 гривень.

Представники громадськості добиваються того, щоб мер Харкова розмовляв державною мовою, як того вимагає закон. Через скарги активістів Ігорю Терехову загрожує штраф за порушення мовного закону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Інформацію "Суспільного".

Так, з відповідною скаргою до мовного омбудсмена звернулася активістка ініціативи "Мова.Харків" Маргарита Федоренко, на що отримала відповідь:

"Інформую, що представником Уповноваженого із захисту державної мови повідомлено Харківського міського голову Ігоря Терехова про дату та місце розгляду матеріалів щодо встановлення наявності у його діях ознак складу адміністративних правопорушень за частинами першою, другою статті 188-52 КУпАП", — йдеться в документі.

Це означає, що міському голові загрожує штраф від 3400 до 6800 гривень, розповіла Суспільному Маргарита. Про стягнення з мера активістка має отримати окреме повідомлення.

picture

"Це не перше наше звернення до Уповноваженого через Терехова, але це повідомлення про те, що вже складено провадження. Якщо складено провадження, то відповідно, йому мають виписати штраф", — каже Федоренко.

Також відомо, що вже 15 листопада міський голова Харкова перейшов на українську під час спілкування з пресою.

"Я вже думаю: "Якось незручненько, треба на українську переходити. Всьому свій час. Настав цей час, будемо переходити. Наші діти будуть розмовляти тільки українською мовою. Це вже зрозуміло", — сказав він журналістам.

Маргарита Федоренко пов'язує перехід очільника Харкова на державну мову в тому числі із публічним та медійним тиском: "В медійному просторі, де всі вже говорять тільки українською, коли Терехов у великій українській медійній площині, говорить російською, це тисне на нього, адже це виглядає недоречно".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова розповів, що очікує район ринку "Барабашово". Ігор Терехов поспілкувався з городянами та розповів про долю району біля ринку "Барабашово". Міський голова Харкова під час зустрічі з харків'янами повідомив, що буде з мікрорайоном, де розташовувався ринок "Барабашово". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Барабашово у глобальному сенсі прибирають зараз. Там буде житло, велика дорога. Зараз якщо ви поїдете на Барабашово, то побачите, що вже багато чого немає зараз. Там буде торгівля, але небагато, вона має бути. Будуть житлові мікрорайони, офісні центри, десь треба працювати. Одне житло не можна збудувати. Має бути робота і має бути промисловість. Маємо повернутися ІТ, бо це гроші і наш з вами бюджет, має індустрія працювати та будівництво", – повідомив Ігор Терехов мешканцям міста. Міський голова також зазначив, що у цьому районі планується створити індустріальний парк.

Вийшов покурити та випав з балкону: поліцейські Харкова розслідують обставини.

Харків’янин залишився живим та розповів, що сталося. Поліцейські Харкова розслідують усі обставини події, що трапилася у жовтні в одній з квартир міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку поліції.

Так, в жовтні до відділу поліції № 1 Харківського РУП № 1 надійшло повідомлення про те, що чоловік отримав тілесні ушкодження, випавши з вікна. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що напередодні 43-річний чоловік прийшов в гості до сусіда. Приятелі разом розпивали спиртні напої. Коли чоловіки вийшли покурити на балкон, між ними сталася сварка. Гість штовхнув знайомого. Чоловік випав з балкону другого поверху та отримав травми ноги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися